درمان خار پاشنه

فهرست مطالب

درد پاشنه‌ی پا یک عارضه رایج است. ورزشکاران، معلمان و گارسون ها، مستعد پارگی یا التهاب فاشیا هستند، فاشیا رباطی است که از ناحیه پاشنه شروع شده و تا انگشتان پا ادامه می‌یابد. هرکسی که به طور مکرر روی یک سطح سفت راه می‌رود و یا پاهای خود را به زمین فشار داده تا به سرعت بدود، در معرض ابتلا به خار پاشنه می‌باشد. درد ناشی از خار پاشنه می‌تواند دردی مبهم و یا تیرکشنده باشد. خوشبختانه، درمان هایی وجود دارند که می‌توانند علائم را بهبود بخشند. در میان آن ها تزریق کورتیکو استروئید ثابت شده است که بیشترین میزان اثربخشی را برای درمان خارپاشنه دارد. همچنین، راه هایی برای جلوگیری از ایجاد خارپاشنه و نیز درمان آن موجود است.

در این مقاله، شما درباره خارپاشنه مطالب بسیاری را می‌آموزید. مطالبی نظیر: علائم، علل، تشخیص، درمان خارپاشنه و نیز راه های پیشگری از خارپاشنه. لازم است بدانید که هرگاه قصد درمان خار پاشنه را داشتید، باید به متخصصی مراجعه کنید که تجربه و مهارت کافی را در ارتباط با انتخاب شیوه درمانی درست و مدیریت مشلات ناشی از عارضه را داشته باشد؛ چراکه این امر، خطرات، عوارض جانبی و نیز طول دوران نقاهت شما را کاهش می‌دهد.

علائم خار پاشنه

افراد مبتلا به این عارضه، هر دو نوع درد مبهم و تیرکشنده را تجربه می‌کنند. علائم این عارضه عبارتند از:

  • درد در انتهای پاشنه یا نزدیک آنجا
  • افزایش درد بعد از ورزش (در حین آن نه)
  • درد در قوس پا
  • دردی که صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب و یا بعد از بلند شدن (پس از طولانی مدت نشستن)، بدتر می‌شود.
  • پاشنه پا متورم
  • دردی که برای ماه ها به طول می‌انجامد
  • سفتی تاندون آشیل پا ( ۸۰% مبتلایان این مورد را تجربه می‌کنند). تاندون آشیل، عضلات ساق پا را به پاشنه پا متصل می‌کند.

علل خار پاشنه

فشار بیش از حد و نیز آسیب های ناشی از کشیدگی، فاشیا کف پای شما را دچار التهاب یا پارگی می‌کند. متأسفانه، هیچ دلیل قابل تشخیصی برای برخی از موارد وجود ندارد. با این حال، شما بیشتر در معرض ابتلا به خارپاشنه هستید اگر:

  • شما دارای قوس کف پا و یا کف پای صاف می‌باشید.
  • از کفش هایی استفاده می‌کنید که از پاهایتان محافظت لازم را به عمل نمی‌آورند (مخصوصاً اگر کف پاها برای طولانی مدت روی سطحی سخت باشد)
  • اضافه وزن دارید (۷۰% مبتلایان اضافه وزن داند)
  • ورزشکارید
  • دونده یا فردی هستید که پرش از مانع، رشته ورزشی اوست
  • روی سطحی سخت، ورزش یا کار می‌کنید
  • برای مدت زمان طولانی می‌ایستید
  • بدون انجام تمرینات گرم کردنی و کششی ساق پا، ورزش را شروع می‌کنید

تشخیص خار پاشنه

پزشک، بعد از شرح حال گیری از شما، یک سری معاینات بالینی را انجام خواهد داد. اگر با فشار وارد کردن به کف پا، احساس درد کنید، احتمالاً دچار خارپاشنه شده اید. اگر خم و راست کردن انگشتان پایتان، دشوار می‌باشد، یا دچار بی حسی و یا مور مور شدگی در پاهایتان هستید، همه اینها علائم جدی ابتلا به این عارضه می‌باشند.

سؤالاتی را نیز از بیمار می‌پرسند. سؤالاتی از قبیل: آیا درد شما به هنگام صبح، بدتر می‌شود؟ و آیا درد شما در طول روز و با استفاده از پایتان، به طور کلی کاهش می‌یابد؟ طرح این قبیل سؤالات و پاسخ های مثبت شما به آن ها، کمک بسیاری به تعیین این عارضه در شما خواهد کرد.

بخشی از روند تشخیصی خارپاشنه، از طریق حذف گزینه اتفاق میفتد. زمانیکه درد پاشنه پایتان را گزارش می‌کنید، بسیاری از نکات لحاظ می‌شود. نکاتی چون: شکستگی، شکستگی ناشی از فشار زیاد، التهاب تاندون، التهاب آرتریت، عصب تحت فشار و یا وجود کیست در پاشنه پا. برای تعیین دیگر علل احتمالی، پزشک، ممکن است از شما تست های، X-ray/ اسکن استخوان/ اولتراسوند/ MRI را بگیرد.

درمان خار پاشنه

به طور کلی، خارپاشنه، یک عارضه خود محدودگر است. متأسفانه، طول زمان بهبودی اغلب بین ۶ تا ۱۸ ماه است که می‌تواند باعث ناامیدی بیمار و پزشک شود. استراحت کردن، به عنوان راهکار درمانی برای ۲۵% درصد از بیماران تجویز می‌شود چراکه می‌تواند باعث بهبودی شود. ورزشکاران، بزرگسالانی که بسیار در طی روز فعالند و نیز افرادی که شغل آنان نیازمند راه رفتن های زیاد است، ممکن است نتوانند برای استفاده از روش درمانی استراحت کردن، تمام کارهای روزانه شان را کنسل کنند. بسیاری از پزشکان ورزش، دریافته‌اند که مطرح کردن طرحی با عنوان “استراحت نسبی”، که جایگزین انجام فعالیت هایی است که علائم خارپاشنه را تشدید می‌کند، شانس پیروی از برنامه درمانی را افزایش خواهد داد.

همچنین این مسئله بسیار مهم است که مشکلاتی که افراد را در معرض ابتلا به خارپاشنه می‌کنند، از بین ببریم. این مشکلات از قبیل: انجام فعالیت هایی که نیازمند تحمل وزن است، افزایش شدت فعالیت ها، پیاده روی/دویدن روی سطوح سخت و نیز استفاده از کفش پاره می‌باشد.  تشخیص و درمان زودهنگام، معمولاً منجر به دوره درمانی کوتاه مدت و افزایش شانس موفقیت درمان محافظه کارانه می‌شود. درمان های این عارضه عبارتند از:

درمان خار پاشنه با ضدالتهاب ها

داروهای ضدالتهابی که برای درمان خارپاشنه استفاده می‌شوند عبارتند از، یخ، NSAIDs (قرص های ضدالتهاب)، یونتوفورز (یک نوع درمان پزشکی که برای مقاصد درمانی مستقل، دارورسانی و تشخیصی کاربرد دارد.) و نیز تزریق کورتیزون. یخ نیز به شیوه های حمام یخ، ماساژ با یخ و کمپرس یخ، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای ماساژ با یخ، بیمار باید آب را درون یک لیوان از جنس فوم ریخته و بگذارد یخ بزند؛ سپس آن را درآورده و روی پاشنه پا به صورت دورانی و با فشار متوسط به مدت 5 تا 10 دقیقه، حرکت دهد.

برای استفاده از حمام یخ، باید یک تابه کم عمق را با آب و یخ پر کرده، سپس پاشنه پا را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون آن قرار دهید. باید توجه داشته باشید که به منظور جلوگیری از آسیب های ناشی از سرمای زیاد، باید از پوشش های نئوپرن برای انگشتان پا استفاده کرده و یا انگشتان پا را خارج از ظرف آب و یخ نگه دارید. برای استفاده از کمپرس یخ نیز، بهترین روش این است که یخ خُرد شده را داخل پلاستیک ریخته، سپس آن را داخل حوله ای بپیچید و روی ناحیه مورد نظر بگذارید؛ این روش خوبی‌ای که دارد این است که، کیسه یخ، به خوبی شکل کف پا را به خود می‌گیرد و بنابراین می‌تواند مؤثرتر باشد. البته گزینه آسان تر استفاده از یک بسته نخودفرنگی یا ذرت یخ زده که به دور حوله ای پیچیده شده است، می‌باشد. کمپرس یخ، معمولاً به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه استفاده می‌شود. این روش همچنین معمولاً برای بعد از تمرینات ورزشی، کششی و استقامتی و نیز بعد از یک روز کاری، استفاده می‌گردد.

مزایای استفاده از NSAIDs، شامل عامه پسند بودن استفاده از یک داروی خوراکی به عنوان روش درمانی مناسب، راحتی تجویز و مشمول بیمه سلامت شده آن ها می‌باشد. معایب این داروهای ضدالتهاب بسیار زیادند از جمله، خطر خونریزی گوارش، درد معده و آسیب کلیوی.

درمان خار پاشنه با یونتوفورز

یونتوفورزیس یا همان یونتوفورز، روشی است که به استفاده از پالس های الکتریکی از یک جریان گالوانیکی ولتاژ پایین، اطلاق می‌شود، که به منظور هدایت کورتیکواستروئید های موضعی به داخل بافت نرم، انجام می‌شود.

استفاده از این روش، منجر به بهبودی قابل توجهی بعد از گذشت ۲ هفته شده ولی هیچگونه تفاوتی با انجام آن در طی ۶ هفته نخواهد داشت. بدترین ایراد این روش درمانی، هزینه و زمان بر بودن آن است؛ چون اگر بخواهد روش مؤثری واقع شود، باید حداقل ۲ تا ۳ بار در هفته توسط یک مربی ورزشی یا فیزیوتراپیست، انجام شود.

بنابراین استفاده از یونتوفورز، به احتمال زیاد برای درمان ورزشکاران حرفه ای و کارگران مبتلا به خارپاشنه مزمن، که علائم آن ها عملکردشان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، مناسب است.

تزریق کورتیکواستروئید

تزریق کورتیکواستروئید، مانند روش یونتوفورزیس، اگر تجویز آن در اوایل دوره بیماری فرد باشد، بیشتریت تأثیر مثبت را داراست؛ ولی به دلیل خطرات احتمالی ناشی از آن، معمولاً تنها برای موارد حاد، تجویز می‌شوند. همیشه قبل از تزریق این ماده، باید یک رادیوگرافی از فرد گرفته شده تا اطمینان حاصل شود که علت درد وی، ناشی از وجود تومور نمی‌باشد.

استروئید را می‌توان از طریق روش های اولتراسوندی یا غیراولتراسوندی و یا تزریق مستقیم در ناحیه کف پا، انجام داد. درمان های استروئید، ممکن است تا ۷۰% یا بیشتر، اثربخش باشند.

خطرات احتمالی این روش شامل، پارگی فاشیا کف پا و آتروفی پدهای چربی این ناحیه می‌باشد.

پارگی فاشیا، در ۱۰% بیماران پس از تزریق، مشاهده شده است. عواقب طولانی مدت پارگی فاشیای کف پا، تقریباً در نیمی از مبتلایان مشاهده شده است، که در آن ها، کشش قوس طولی، بیش از نیمی از عوارض مزمن را تشکیل می‌دهد.

البته لازم به ذکر است که، اکثر مبتلایان به پارگی فاشیا، علائم خود را با استفاده از استراحت و تمرینات توانبخشی، بهبود داده اند.

درمان خار پاشنه با کشش و تقویت

انجام تمرینات کششی و تقویتی، نقش بسیار مهمی در درمان خارپاشنه داشته و می‌توانند عوامل خطری همچون، سفتی گاستروسولئوس و نیز ضعف عضلانی داخل پا را، اصلاح کنند. افزایش انعطاف پذیری عضلات ساق پا؛ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تکنیک هایی که اغلب استفاده می‌شود شامل، کشش با کمک دیوار و کشش با کمک پله، می‌باشد.

تکنیک مؤثر دیگری که استفاده می‌شود شامل استفاده از یک تخته کج و یا قرار دادن یک تکه چوب ۴*۲ اینچی برای انجام تمرینات کششی پا،  در محلی که بیمار برای مدت زمان طولانی در آنجا می‌ایستد می‌باشد(مانند محل کار، آشپزخانه یا اجاق گاز).  کشش های فعال مانند چرخاندن کف پا روی یک قوطی ۰.۵ کیلوگرمی یا توپ تنیس، نیز اثر بخشند. ماساژ اصطکاکی متقاطع در ناحیه بالای کف پا و نیز کشش با استفاده از یک حوله، همگی می‌توانند قبل از بیرون آمدن از تخت انجام شوند.

بیمارانی که این برنامه های کششی را انجام می‌دهند، موفقیت بسیاری در درمان خارپاشنه داشته اند و استفاده از این تمرینات را توصیه می‌کنند. این نوع از تمرینات در مقایسه با استفاده از ارتز ها، NSAIDs، کمپرس یخ، تزریق استروئید، کمپرس گرما، قالب های پاشنه پا، آتل های شبانه و تغیر کفش، بیشترین میزان موفقیت در درمان خارپاشنه را دارند.

تمرینات تقویتی باید بر روی عضلات پا متمرکز شوند. این تمرینات شامل، استفاده از حلقه کردن حوله و نیز ضربه زدن به انگشتان پا می‌باشد. تمریناتی مانند برداشتن تیله و سکه با کمک انگشتان پا، نیز کمک کننده هستند. برای انجام تمرین حلقه کردن حوله، بیمار با پای صاف روی انتهای حوله ای که روی یک سطح صاف قرار گرفته است، می‌نشیند. سپس با نگه داشتن پاشنه پا روی زمین و باز نگه داشتن ۴ انگشت بیرونی، انگشت شست پایش را مکرراً به زمین می‌زند. در مرحله بعد نیز، این روند معکوس شده به طوری که، ۴ انگشت بیرونی به طور مکرر به زمین ضربه زده و انگشتان شست پا، باز و در هوا نگه داشته می‌شوند.

درمان خار پاشنه با کفش ها

تغییر دادن کفش و متناسب سازی آن از نظر فیت شدن در پا، برای بهبود دردهای ناشی از خارپاشنه بعضی از افراد، مفید است. بعضی از افراد از کفش هایی استفاده می‌کنند که، بسیار کوچک بوده و می‌تواند بسیاری از انواع درد ها و مشکلات پا را تشدید کند.

اغلب بیماران دریافته اند که پوشیدن کفش هایی با کفی ضخیم تر و به همراه بالشتک هایی، درد ناشی از زیاد راه رفتن و نیز ایستادن را کاهش می‌دهند.

با بالا رفتن عمر کفش ها، کفش های مخصوص دویدن، معمولاً بخش قابل توجهی از ضربه گیری خود را از دست می‌دهند. بنابراین، خرید یک جفت کفش نو، به راحتی می‌تواند جلوی بروز بسیاری از درد های پا را بگیرد.

برای افرادی که کف پای صاف دارند، استفاده از کفش های کنترل کننده حرکت و یا کفش هایی که با قوس طولی بهتر، ممکن است درد های ناشی از زیاد راه رفتن یا زیاد ایستادن را در آنها کاهش دهد.

کفش های کنترل کننده حرکتی، معمولاً دارای ویژگی های رو به رو می‌باشند:

پایه صاف، سخت با دوام، پاشنه خارجی و نیز پشتیبانی داخلی اضافی. تغییر کفش، از نظر ۱۴% از مبتلایان به خار پاشنه، به عنوان بهترین شیوه درمانی محسوب می‌شود.

حمایت کننده های قوس کف پا و ارتز

بیماران با قوس پای کم، از نظر تئوری، این توانایی را دارند که نیروهای ایجاد شده در اثر ضربات وارده به پا را کاهش دهند. ۳ نوع اصلاح کننده های مکانیکی که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: نوار پیچ کردن قوس کف پا، حمایت کننده های بدون نسخه قوس کف پا و نیز ارتز ها.

در یک مطالعه درمانی مشخص شد که، نوار پیچ کردن قوس کف پا و استفاده از ارتز، به طرز قابل توجهی مناسب تر از استفاده از داروهای ضدالتهابی، تزریق کورتیزون و یا قالب های پاشنه پا می‌باشند. در یک مطالعه دیگر نشان داده شد که استفاده از نوار چسب های قوس کف پا، توسط ۲% از بیمارانی که خارپاشنه داشته اند، منجر به رضایت بخشی در بهبود علائمشان شده است. همچنین این راه درمانی، بسیار ارزان قیمت تر است از ۲ روش دیگر.

البته لازم به ذکر است که روش نوار پیچ کردن، تنها اثر بخشی در اندازه ۲۴ دقیقه داشته و نیز حمایتی گذرا از قوس کف پا به عمل می‌آورد. استفاده از این روش را تنها می‌توان به عنوان محکی در نظر گرفت و سنجید که آیا هزینه استفاده از آن در مقایسه با ارتز و حمایت کننده های قوس کف پا، به صرفه تر است یا خیر.

استفاده از نوار چسب، ممکن است برای خارپاشنه‌ی حاد، مقرون به صرفه تر بوده و حمایت کننده ها و نیز ارتز های قوس کف پا، برای موارد مزمن شدنِ این عارضه و نیز پیشگیری از آسیب های جدی تر، مناسب تر باشند.

در ورزشکاران نیز، باید قبل از انجام هر بازی و یا تمرینات ورزشی، قوس های کف پایشان، به خوبی نوار پیچ شوند؛ و این در حالیست که، ارتز ها و نیز حمایت کننده های کف پا، برای یک فصل ورزشی، حمایت کافی را از ورزشکار می‌کنند و نیازی به تعویض زودهنگام آن ها نمی‌باشد.

حمایت کننده های قوس کف پا، ممکن است برای بیماران مبتلا به خارپاشنه حاد و خفیف مناسب باشد. حمایتی که این نوع از اصلاح کننده های مکانیکی به عمل می‌آورند، بسیار متغیر است و بستگی به موادی دارد که در آن به کار رفته است. به طور کلی، بیماران باید سعی بر پیدا کردن متراکم ترین مواد را کنند و نیز به اندازه کافی باید نرم باشند تا به هنگام راه رفتن، فرد احساس راحتی داشته باشد.

این نوع از حمایت‌گرهای مکانیکی، به خصوص برای درمان خارپاشنه نوجوانانی مفید است که رشد سریع پای آنان ممکن است این نیاز را فراهم کند تا یک یا چندبار در هر فصل، یک حمایتگر جدید برای خودشان تهیه کنند.

ارتز های سفارشی نیز معمولاً با گچ یا قالب گیری از پای فرد مبتلا شروع شده و سپس یک ورودی برای آن تعبیه می‌شود تا عوامل خطر را مانند، تراز پاشنه والگوس، اختلاف در طول پا و نیز پس پلانوس، کم و یا از بین ببرد. برای بیماران مبتلا به خارپاشنه، رایج ترین نسخه، استفاده از ارتز های نیمه سفتی است که سه چهارم تا تمام قد قوس پا را با پشتیبانی طولی، حمایت می‌کنند.

دو ویژگی مهم برای درمان موفقیت آمیز خارپاشنه با استفاده از ارتز ها عبارتند از: نیاز به کنترل بیش از اندازه حرکات پرونیشن و سر استخوان متاتارسال می‌باشد؛ به خصوص سر اولین استخوان متاتارسال. ارتز ها توسط ۲۷% از بیماران، به عنوان بهترین درمان خارپاشنه، توصیه می‌شود. ایراد اصلی این ارتز ها، هزینه بر بودن آن است و این زمان بدتر می‌شود که  تحت پوشش بیمه نیز قرار ندارند.

اسپلینت ( آتل ) های شب

اسپلینت یا آتل های شبانه با هدف ثابت نگه داشتن مچ پا در طی شب، طراحی شده اند. بیشتر افراد به طور طبیعی با پاهای خم شده می‌خوابند، وضعیتی که باعث می‌شود فاشیای کف پا در حالت جمع و کوتاه شده قرار بگیرد. آتل های دورسی فلکشن شبانه، امکان کشش ساق و فاشیای پا را در هنگام خواب فراهم می‌کنند.

همچنین این اجازه را می‌دهد تا زمانی که فاشیا در حالت کشیده قرار دارد، بهبودی لازم ایجاد شده و در نتیجه، وقتی فرد صبح از تخت بلند شده و اولین گام را برمی‌دارد، تنش و فشار کمتری را حس کند. این آتل ها را می‌توان از گچ یا مواد فایبرگلاس قالب گیری کرد و ساخت، و یا ممکن است یک نوع بریس پلاستیکی از پیش ساخته شده باشد.

استفاده از این آتل های شبانه، در حدود ۸۰% از بیمارانی که از آنها استفاده کرده‌اند، باعث ایجاد بهبودی شده است. به خصوص در افرادی که حدود ۱۲ ماه از ابتلای آن ها به این عارضه می‌گذشت، استفاده از این آتل ها برای رفع علائم خارپاشنه شان مفید بوده است.

در بین افرادی که این آتل ها را استفاده کرده اند، تقریباً یک سوم آن ها، این درمان را مؤثر خواندند. معایب این آتل ها عبارتند از: ناراحتی های خفیف که ممکن است ایجاد اختلال در خواب بیمار و یا فردی که با وی می‌خوابد، کنند.

درمان خار پاشنه از طریق جراحی

در مواردی که خار پاشنه شما، هیچگونه پاسخ دهی به درمان های محافظه کارانه ندارد، عمل جراحی فاشیای کف پا، گزینه مطلوبیست. عمل جراحی فاشیای کف پا، ممکن است با استفاده از تکنیک های باز، آندوسکوپی یا رادیوفرکوئنسی انجام شود.

به طور کلی، میزان موفقیت این نوع از عمل جراحی، ۷۰ تا ۹۰ درصد می‌باشد. خطرات احتمالی درمان خار پاشنه با جراحی شامل، صاف شدن قوس طولی کف پا و هیپوستزی پاشنه پا و نیز عوارض ناشی از پارگی فاشیای کف پا و در نهایت عوارض بیهوشی، می‌باشد.

جلوگیری از خارپاشنه

نکات بسیاری برای پیشگیری از ابتلا به خارپاشنه از جمله موارد زیر وجود دارند:

  • قوس پایتان را با نوار چسب ببندید.
  • پاها، ساق پا و نیز تاندون آشیل خود را کشش دهید.
  • از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • ورزش های کم شدت مانند شنا، انجام دهید که در آن هیچ فشاری به پاها وارد نمی‌شود.
  • اگر دونده و یا کسی هستید که زیاد راه می‌رود، کفش هایتان را به طور منظم عوض کنید.

چه زمانی برای خار پاشنه به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر درد خار پاشنه شما، بعد از گذشت ۲ هفته، همچنان به قوت خود باقیست، برای درمان خار پاشنه خود به پزشک مراجعه کنید. اگر هم بعد از گذشت ۶ الی ۸ هفته، علائمتان بهبود نیافت، باز هم به وی مراجعه داشته باشید. سؤالاتی از قبیل زیر را به هنگام مراجعه، از پزشک خود بپرسید:

  1. علت خار پاشنه من چه می‌تواند باشد؟
  2. آیا باید آزمایشاتی انجام دهم؟
  3. به نظر شما این درد، بعد از گذشت زمانی برطرف شده یا به مرور زمان بدتر می‌شود؟
  4. چگونه انجام فعالیت های روزانه ام را محدود کنم؟
  5. آیا برند خاصی از کفش را پیشنهاد می‌کنید؟
  6. از پوشیدن کفش های کدام برندها باید امتناع کنم؟
  7. کدام مدل اسپیلنت (آتل) شب را خریداری کنم؟
  8. انجام کدام ورزش های کم شدت را پیشنهاد می‌کنید؟
  9. اگر درد من شدید و غیرقابل تحمل شد، چه اقدامی انجام دهم؟
  10. چندوقت یکبار باید استروئید تزریق کنم؟
  11. آیا فکر می‌کنید که برای درمان خار پاشنه، نیاز به عمل جراحی داشته باشم؟
  12. آیا باید به دلیل خار پاشنه ای که دارم، در محل کار درخواست فراهم کردن تسهیلاتی معقول کنم؟

سؤالات متداول

خار پاشنه تا چه میزان شیوع دارد؟ چه افرادی در معرض ابتلا به آن می‌باشند؟

حدود ۱ نفر از هر ۱۰ نفر، معمولاً دچار این عارضه می‌شود. مردان جوان و ورزشکار و نیز خانم های میانسال چاق، اغلب بسیار در معرض ابتلا به این عارضه می‌باشند.

آیا خار پاشنه باعث ایجاد درد در انگشتان پا می‌شود؟

بعضی اوقات بله. البته یک علامت معمول نیست.

آیا خار پاشنه باعث ایجاد درد در ساق پا می‌شود؟

درد ساق پا معمولاً ناشی از ماهیچه هایی است که دچار تنگی و گرفتگی شده اند. اگر این ماهیچه ها تنگ شوند، باعث افزایش فشار روی خار پاشنه می‌گردد. خود خارپاشنه، قادر به ایجاد درد در ساق پا نمی‌باشد.

آیا خار پاشنه باعث ایجاد درد مچ پا نیز می‌شود؟

مکان درد خارپاشنه در کف پای شما قرار دارد ولی چنانچه در این ناحیه، عصبی تحریک شود، بله این درد می‌تواند به قسمت مچ نیز منتقل شود.

آیا خار پاشنه می‌تواند باعث درد کمر شود؟

افرادی که خارپاشنه دارند، ممکن است درد کمر را نیز تجربه کنند. البته این نوع کمر درد معمولاً ناشی از حرکات بدنی است که شما برای جلوگیری از ایجاد فشار اضافی روی پا، انجام می‌دهید؛ این حرکات فشار را به کمر منتقل کرده و باعث ایجاد درد می‌شوند. هرگونه تغییر در نحوه‌ی توزیع وزن در بدن باعث تغییر در نحوه‌ی استفاده از عضلات اطراف لگن و پا شده و نیز می‌تواند باعث ایجاد فشار و درد و گرفتگی عضلات کمری شما شود.

آیا این عارضه می‌تواند منجر به آرتریت شود؟

ممکن است که آرتریت استخوان های کف پا را تجربه کنید ولی باید بدانید که منشاء این آرتریت هیچ ارتباطیبr با خارپاشنه ندارد.

آیا ورم کف پا و خار پاشنه با هم یکسان هستند؟

ورم کف پا و خارپاشنه با هم یکی نبوده و ورم کف پا، قادر به ایجاد خارپاشنه نمی‌باشد. خارپاشنه یک تکه استخوان اضافی است که از پاشنه پا بیرون می‌زند و این در حالیست که ورم کف پا، درد ناشی از فاشیای کف پایِ ملتهب یا پاره شده در ابعاد میکروسکوپی است. درآوردن خار پاشنه، باعث درمان التهاب و ورم کف پا نمی‌شود.

برای چه مدت، خار پاشنه با من خواهد بود؟

بیش از ۹۰% افراد مبتلا به این عارضه، بعد از گذشت ۱۰ ماه و با استفاده از درمان های خانگی، بهبود می‌یابند. اگر دلیل ایجاد این عارضه در شما چیزی باشد که قادر به پیشگیری از آن نباشید، مانند صاف بودن کف پا، پیدا کردن درمان قطعی و دائمی کاری دشوار خواهد بود. برای بهبود این مشکل، به استفاده از درمان های خانگی و نیز توصیه پزشکتان ادامه دهید.

آیا خار پاشنه، به خودی خود قابل بهبود است؟

خارپاشنه ممکن نیست که بدون ایجاد تغییر در عادات روزانه، از بین برود. دوباره تأکیید می‌کنیم که در این حالت، از درمان های خانگی و نیز گوش دادن به توصیه های پزشکتان استفاده کنید.

آیا وزن کم کردن، کمک کننده به بهبود این عارضه می‌باشد؟

بله. وزن کم کردن یعنی برداشتن فشار از روی فاشیای کف پای ملتهب شده و یا پاره شده.

علل ایجاد خار پاشنه کدامند؟

خارپاشنه معمولاً به علت انجام کارها و فعالیت های تکراری می‌باشد که فشاری مضاعف به کف پای شما وارد می‌کند. بنابراین دلایلی از جمله موارد رو به رو می‌تواند باعث خار پاشنه شوند. مواردی چون: دویدن، پیاده روی، مدت زمانی طولانی ایستادن و یا روی پاها بودن.

مشکلی ندارد که با وجود خار پاشنه، پیاده روی کنیم؟

هر بیماری یک جور است. بعضی ها حتی با تعویض کفش نیز از این عارضه رهایی می‌یابند. پیاده روی بعد از یک مدت نشستن در مکانی، می‌تواند باعث شل شدن رباط ها و نیز بهبود درد خارپاشنه شود.

چه عواملی خار پاشنه را بدتر می‌کنند؟

زمانیکه شما، فشار اضافی را روی قوس و کف پا، بدون استفاده از محافظ ها و ساپورت کننده های این نواحی، وارد می‌کنید، فشار بسیاری را بر فاشیای کف پا وارد خواهید کرد. همچنین پوشیدن کفش هایی که یا خیلی تنگ هستند و یا لژ آن ها بیشتر از سطح انگشتان پا است، خارپاشنه‌ی شما را بدتر خواهد کرد.

اگر این عارضه را درمان نکنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟

به مرور زمان، التهاب و فشار روی فاشیا، باعث ایجاد پارگی های ریزی در این قسمت می‌شود. همین باعث می‌شود تا درد شما افزایش یافته و اگر درمان نشده باقی بماند، این پارگی ها ممکن است هم تعدادشان بیشتر شده و هم عمقشان؛ و نهایتاً فاشیای کف پا را در برابر پارگی، آسیب پذیرتر می‌کند.

تماس با ما
×مشاوره رایگان در واتساپ